O sajmu

Tema

makeITwork je dvodnevni sajam čija je osnovna ideja okupljanje predstavnika kompanija i institucija sa djelovanjem u oblasti informacionih tehnologija, inženjeringa i obrazovanja, te studenata, odnosno svih zainteresovanih za ove oblasti oko raznovrsnog sadržaja poput promocija kompanija, predavanja, radionica i panel diskusija.
Cilj sajma je ublaživanje barijere između kompanija i mladih ljudi zainteresovanih za izlazak na tržište rada, te razmjena informacija, iskustava i kontakata.

Događaj će se održati 18. i 19. maja 2019. godine u Banjoj Luci, kao dio Konferencije medicinskog i bioinženjeringa - CMBEBiH 2019.

Na Elektrotehničkom fakultetu i ostalim tehničkim fakultetima u Banja Luci i regiji, velika većina studenata ima problem sa ostvarivanjem kontakata sa IT i inženjerskim kompanijama i informisanjem za praksu ili zaposlenje. Obzirom da u sklopu formalnog obrazovanja ne postoje adekvatne obuke za razvijanje mekih vještina potrebnih za uspješan početak karijere, događaj ovog formata je prijeko potreban nama, studentima, kao i svima zainteresovanima za rad u nekoj od inženjerskih disciplina.

Kompanije koje se odluče na učešće u našoj misiji svoje mjesto na sajmu osiguravaju odabirom odgovarajućeg sponzorskog paketa, a za posjetioce je sajam potpuno besplatan.

O nama

EESTEC LC Banja Luka je jedan od 52 komiteta Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, primljen u punopravno članstvo na Kongresu Udruženja 2004. u Beogradu. Misija EESTEC-a je pružanje EECS studentima prilika da kroz stručne radionice, kulturne razmjene i publikacije obogate svoje lične i profesionalne živote.

Danas, EESTEC LC Banja Luka okuplja 50 studenata Elektrotehničkog fakulteta koji kontinualno rade na usavršavanju svojih tehničkih i mekih vještina. Studenti su okupljeni oko zajedničkog cilja – poboljšanja kvaliteta neformalne nastave na Elektrotehničkom fakultetu.
U martu 2018. organizovali smo The App Times - radionicu izrade Android TV aplikacije za Nezavisne novine, sa međunarodnim učešćem, kao tradicionalnu, šestu po redu Soft Skills Akademiju za studente Univerziteta u Banjoj Luci.